Törökbálinton meggátolták a Keller által szorgalmazott privatizációt

A törökbálinti képviselőtestület nem járult hozzá a két héttel ezelőtt lezárt Érd és Térsége Vízközmű Kft. tulajdonrészének eladásához, így a Keller László által szorgalmazott privatizáció végleg elakadhat. A Fidesz három településen helyi népszavazásra bocsátaná a kérdést.

MNO
2006. 01. 24. 18:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A törökbálinti képviselőtestület nem adott utólagos felhatalmazást a polgármesternek a két héttel ezelőtt lezárt Érd és Térsége Vízközmű Kft. tulajdonrészének eladásához. A cég nyolc önkormányzat tulajdonában áll, és korábban már több településen pártoltak el a magánosítástól.

Az Index információi szerint Keller László, korábbi közpénzügyi államtitkár által is támogatott tranzakciót végleg meggátolhatja, hogy a törökbálinti képviselőtestület nem támogatta az üzletet, holott a harmadik, zárt meghívásos pályázaton két hete győztesnek hirdették ki az FCSM-Veolia cégcsoportot, amellyel már 2005 elején megindultak a tárgyalások. A zárt pályázatból a konkurens társaságot formai okokra hivatkozva zárták ki.

Korábban már voltak eladási kísérletek, egyikben csak az FCSM-Veolia kapott lehetőséget, a másikban volt egy nyílt pályáztatás is, amit azonban érvénytelennek nyilvánítottak.

A Fidesz helyi vezetői Törökbálinton, Tárnokon és Pusztazámoron kezdeményeztek népszavazást a cég eladásáról, és a tervek szerint az országgyűlési választásokkal együtt bonyolítanák le a helyi véleménynyilvánító szavazást – közölte az Index.

(Forrás: Index)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.