Kormánypropaganda közpénzen Filló Pállal

Filló Pál MSZP-s képviselő nem tudja, ki és milyen célból készítette vele azt az interjút, amely a Népszabadságban hirdetésként jelent meg tegnap. Minthogy Filló parlamenti tisztségének feltüntetésével szerepel, logikusnak tűnt, hogy az Országgyűlés sajtóosztálya rendelte meg a reklámot.

Magyar Nemzet
2006. 04. 18. 22:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hirdetés megjelöléssel féloldalas interjú olvasható Filló Pál MSZP-s képviselővel, a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának alelnökével a Népszabadság tegnapi számában. Arra vonatkozó pontos információ nem olvasható, hogy a fizetett propagandaanyagnak ki a megrendelője. Minthogy Filló parlamenti tisztségének feltüntetésével szerepel, logikusnak tűnt, hogy az Országgyűlés sajtóosztálya rendelte meg a reklámot. Kérdésünkre azonban az a válasz érkezett: a parlamenti sajtósok nem rendeltek ilyen hirdetést a Népszabadságtól. A sajtóosztály munkatársa azonban készséges volt: azt tanácsolta, kérdezzük meg közvetlenül a munkaügyi bizottságot, hátha az rendelte meg a kormány munkaerő-piaci elképzeléseit taglaló anyagot. Balsai István, a testület fideszes elnöke kategorikusan elhatárolódott attól a feltételezéstől, hogy az általa irányított parlamenti bizottság a megrendelő. Elmondta ugyanakkor, hogy tudomása van arról: az ugyancsak szocialista Csizmár Gábor nevével fémjelzett munkaügyi minisztérium rendszeresen vásárol felületeket a Népszabadságban, ahol saját készítésű anyagokat tesz közzé.

Amennyiben így van, úgy nem történt más, mint hogy egy kormányszerv közpénzen vásárolt saját politikai reklámjához szükséges felületeket. A Fillóval készített interjú során nem történt ugyan utalás a képviselő párthovatartozására, ugyanakkor az anyag semmi mást nem emel ki, mint a Gyurcsány-kormány munkaerő-piaci elképzeléseit. Kérdéses, hogy a munkaügyi minisztérium milyen alapon finanszírozza egy olyan emberrel készült interjú megjelentetését, aki a tárcának nem tisztségviselője. Ismeretes: a Népszabadság az MSZP által létrehozott Szabad Sajtó Alapítvány résztulajdonában áll.

Kérdéseinkkel meg kívántuk keresni Kiss Gábort, a munkaügyi minisztérium sajtófőnökét is, ő azonban lapunk számára elérhetetlennek bizonyult. Maga az interjúalany, Filló Pál sem tudta lapunknak megmondani, hogy ki és milyen célból készített vele interjút. Filló – állítása szerint – arról sem tudott, hogy a vele készült beszélgetés fizetett hirdetésként jelent meg.
Köztudomású, hogy Filló Pál a budapesti (VII. kerületi) kilences számú egyéni választókerület szocialista jelöltje, ahol az első fordulóban 42,36 százalékot ért el, ellenfele, a Fidesz–KDNP-s Kecskés Gusztáv 34 százalékot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.