időjárás 27°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Kettős magyar győzelem: Milák arany-, Márton ezüstérmes Rómában

Mogyorócsempészt fogtak Gyulánál

MNO
2006.04.26. 10:46

Nyolcvan zsáknyi mogyorót akart az országba csempészni egy szlovák sofőr a teherautója rakománya között szerdán Gyulánál – értesült az Objektív Hírügynökség a Vám- és Pénzügyőrség Dél-Alföldi Regionális Parancsnokságától.

A gyulai vámhivatal forgalmában szerdán a hajnali órákban jelentkezett belépésre egy szlovák állampolgár, cseh honosságú teherjárművével. A vámkezeléshez benyújtott okmányok alapján különféle árukból álló rakományát Törökországból Lengyelországba kívánta szállítani.

A szolgálatban lévő pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, majd a gépjármű tételes vámvizsgálata mellett döntöttek. A raktérben az áruk között 80 darab 50 kilogrammos zsákban török eredetű csonthéjas mogyorót találtak, amelyet a sofőr elmulasztott bejelenteni az eljárás során.

A vámhivatal a 7 millió forintot meghaladó értékű mogyorószállítmányt lefoglalta és ismeretlen tettes ellen csempészet miatt feljelentést tett a Vám- és Pénzügyőrség Regionális Nyomozóhivatalához.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.