Kulcsár-per: ártatlannak vallotta magát a volt MSZP-s képviselő

Ártatlannak vallotta magát a a K&H-per 13. rendű vádlottja, a kőbányai önkormányzat volt MSZP-s képviselője. A vesztegetéssel vádolt Váradi János közölte, soha nem kapott pénzt Kulcsár Attilától, aki az önkormányzat vezetőinek tudta nélkül tüntette el a pénzt. A per júniusban folytatódik.

MNO
2006. 05. 18. 10:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ártatlannak vallotta magát a hivatalos személy által üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett vesztegetéssel vádolt Váradi János, a kőbányai önkormányzat volt MSZP-s képviselője a K&H-per csütörtöki tárgyalásán a Fővárosi Bíróságon.

A 13. rendű vádlott a vádirat szerint háttéralkut kötött Kulcsár Attilával. Eszerint Kulcsár szabad kezet kapott a Kőbányai Önkormányzat és a Kőbányai Befektető és Tanácsadó Rt. tulajdonában lévő értékpapírok kezelésre, cserébe 320 millió forintot adott a volt MSZP-s önkormányzati képviselőnek.

Váradi János a tárgyaláson azt közölte: „Amikor az újságban azt olvastam, hogy Kulcsár Attilával háttéralkut kötöttem, azt hittem elájulok.„ Kifejtette: soha sem kapott egy fillért sem Kulcsár Attilától, aki az önkormányzat vezetőinek tudta nélkül, hamisított igazolásokkal tüntette el az önkormányzat pénzét.

Az eddig meghallgatott 12 vádlott közül egyedül az első rendű vádlott, Kulcsár Attila ismerte el bűnösségét a 23 milliárd forintos sikkasztás-sorozatban. A per június 1-én a K&H Equities bűnpártolással vádolt két volt vezetőjének meghallgatásával folytatódik.

(Forrás: Hír TV, uno.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.