Kilenc öngyilkosságot kérne számon Karsai Bajnai Gordonon

Kilenc ember öngyilkosságát emlegette Karsai József azzal párhuzamban, hogy Bajnai Gordon korábban a Wallis Rt. vezérigazgatójaként nem fizetett ki 5 milliárd forintot. A szocialista képviselő ma reggel egy televíziós műsorban beszélt erről, kifogásolva a szűk körű döntéshozatalt is frakciójában.

MNO
2006. 06. 27. 11:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karsai kérdésre válaszolva beszélt arról, hogy miért tette hétfőn a szocialista párt frakcióülésén azt a kijelentést, hogy a jövő héten, amikor Bajnai Gordon, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője lesz a frakció vendége, megkérdezné tőle, „ő és az apja mikor adja vissza azokat a milliárdokat, amelyeket elloptak, például a Hajdú-Bét eladásakor”.

A szocialista képviselő már akkor említést tett valakiről, aki „Bajnai miatt akasztotta fel magát„, ma reggel pedig már 9 személy öngyilkosságáról beszélt. Kijelentette: ha eljön a frakcióülésre Bajnai, ő szembesítené a politikust, ki a felelős „kilenc ember öngyilkosságáért”. Karsai rámutatott: a Wallis Rt. vezérigazgatójaként Bajnai Gordon nem fizetett ki 5 milliárd forintot. (2000 és 2005 decembere között volt Bajnai a Wallis Rt. vezérigazgatója – a szerk.)

Hozzátette: felhívta őt a napokban az egyik öngyilkos fia, hogy „most ez ül a tízezermilliárd forinton, aki miatt az én tisztességes, becsületes apám öngyilkos lett, mert nem adta meg az ötmillió forintját”.

Karsai minderről annak kapcsán beszélt, hogy szerinte az őstermelőket méltánytalanul nagy terhekkel sújtja a kormány, ráadásul olyan időszakban, amikor a baromfiinfluenza miatt kért 5 milliárd helyett 2 milliárdot fizet ki a kormány, a bankok nem adnak hitelezést takarmányra, így éhen döglik 8-10 millió baromfi, a kár mintegy 50 milliárdos lesz. Az emberek pedig nem akarnak úgy járni, mint korábban a Hajdú-Bét esetében – tette hozzá.

A tegnapi frakcióülésről kiszivárgott híreket megerősítve Karsai elmondta: kifogást emelt az MSZP-fórumon amiatt is, hogy „kihagytak 180–210 képviselőt” a döntéshozatalból, s ő választott képviselő létére csak a döntés meghozatala után értesült például a mezőgazdasági szférában dolgozókat sújtó magas tb-járulékról. Karsai ezt „egészségtelen” gyakorlatnak, a „fogjuk meg, és vigyétek” elvének nevezte, melynek lényege, hogy „a balhét mi visszük el”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.