időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

A Mol szerda reggeltől öt forinttal csökkenti a benzin árát

MNO
2006.08.14. 11:58

Szerda reggeltől jelentősen, bruttó 5 forinttal csökkenti a Mol a benzin nagykereskedelmi árát. Ennek oka elsősorban a nemzetközi jegyzésárak mérséklődése. A gázolaj ára változatlan marad.

A Mol öt forinttal csökkenti a benzin árát szerdától, amely így visszakúszhat a kritikus 300 forintos szint alá. A dízel ára nem változik. Az árcsökkentés mögött az áll, hogy a kész benzin tőzsdei jegyzésára 9 százalékkal csökkent az elmúlt egy hétben, reggel óta pedig folytatódik a trend: a csökkenés már 11,4 százalék.

Benzinárcsökkentés irányába mutat a jegyzésárak alakulása. A benzin esetében forintban kifejezve 7,5 százalékos mérséklődés volt megfigyelhető az elmúlt egy hétben, míg a gázolaj esetében 3,1 százalékot csökkent a jegyzésár. A mérséklődés mindkét termék esetében a nemzetközi (dollárban számított) jegyzésár csökkenésének köszönhető, de mivel a forint valamelyest gyengült az egy héttel ezelőtti állapothoz képest, ez enyhítette a magyar pénzben kifejezett jegyzésárak lemorzsolódását.

A csökkenés hétfőn is folytatódott: a múlt hétfői értékekhez képest, azonban délutánra ez a csökkenés 11,4 százalékra növekedett az izraeli tűzszünet és egyéb olajpiaci hírek hatására. Forintban mérve a jegyzésár 9,5 százalékot csökkent, azonban ez is elég volt ahhoz, hogy a Mol szerdától a benzin nagykereskedelmi árának öt forintos csökkentését rendelje el.

(portfolio.hu/Index.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.