Várkert Bazár: a beruházó állítja, pályázat útján nyert

A műemléki védettségű Várkert Bazárt meghívásos pályázat útján nyerte el a Foundation Kft. és a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem plázát tervez az Ybl Miklós által tervezett épületegyüttes <br/>helyszínére.

MNO
2006. 08. 11. 17:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kanadai érdekeltségű beruházó, a Foundation Kft. ügyvezetője,
Farshad Khazei az MTI-nek hangsúlyozta: 2002-ben a Várkert Bazár vagyonkezelője, a Budai Várgondnokság Kht. által hirdetett
meghívásos tenderen választották ki őket. Az ügyvezető ezt azzal kapcsolatban mondta el, hogy csütörtökön Vaskor László, az illetékes I. kerület MDF-es alpolgármestere közleményt jutatott el az MTI-nek a Várkert Bazár ügyében, valamint kezdeményezésére fegyelmi eljárást indítottak Nagy Gábor Tamás polgármester ellen, és felfüggesztették a kerület vezetőjét.

Farshad Khazei leszögezte: nem volt a tervben bevásárlóközpont. Az épületben a rendezvénytermek mellett csak nívós üzletek kapnak helyet, ezek számát limitálták, kialakításukat szigorúan szabályozták. Az épületet kizárólag térszint alatt bővíthetik, az épület kívülről a rekonstrukció után is megegyezik majd Ybl terveivel. Ismertetése szerint az épületet 60 évre valóban „ingyen” kapták, ezért cserébe azonban mintegy 15 milliárd forintot szánnak a felújításra és az építkezésre. A műemléki felújítás költsége eléri a
4,5 milliárd forintot, azt követően pedig 15 évente teljesen
renoválniuk kell a Várkert Bazárt. A beruházás finanszírozásához
állami támogatást nem kap a cég – jegyezte meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.