Zsinka Demszkyhez: „Korrupciós puskaporral telített a levegő”

„A műszaki hibáikról elhíresült Combinókat is gyártó német cég, a Siemens Rt. és a fővárosi önkormányzat kapcsolata egy olyan fajsúlyos témakör, amely büntetőjogilag is és erkölcsileg is mellébeszélés nélküli megvilágosításra vár – olvasható Zsinka László frakcióvezető, a MIÉP főpolgármester-jelöltjének nyílt levelében, amelyet Demszky Gábor főpolgármesterhez címzett a mai napon.

MNO
2006. 08. 15. 15:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A városháza környékén korrupciós puskaporral telített a levegő, a városlakók megdöbbentő esetekről szerezhetnek tudomást a napilapok hasábjairól” – olvasható Zsinka László nyílt levelében, amelyet Demszky Gáborhoz intézett. Hozzáteszi: „A műszaki hibáikról elhíresült Combinókat is gyártó német cég, a Siemens Rt. és a fővárosi önkormányzat kapcsolata egy olyan fajsúlyos témakör, amely büntetőjogilag is és erkölcsileg is mellébeszélés nélküli megvilágosításra vár.”

„Részletes és kimerítő választ kérek arra, hogy a szociálliberálisok által 'a mi kutyánk kölykének' tartott Siemens Rt. is több tíz millió forintot küldhetett át olyan bankszámlákra, amelyeket háromezer forintos jutalékért hajléktalanok nevére nyitottak. Kérdezem Öntől, hogy a szociálliberálisok által favorizált német cég mikor és milyen körülmények között nyert tendereket a fővárostól. Adjon választ arra, hogy van-e összefüggés a hajléktalanok nevére nyitott bankszámlákra utalt pénzek és a rendkívül sok Siemens- megbízatás között” – áll a MIÉP által kiadott dokumentumban.

A frakcióvezető leszögezi: „A demokrácia, az embereknek a tájékoztatáshoz való joguk alapján felszólítom Önt, hogy haladéktalanul mondjon el mindent még akkor is, ha a válaszok tükrében Önt és a szociálliberális városvezetést negatívan ítélik meg az emberek. Önnek ugyanis az a kötelessége, hogy őszintén beszámoljon és tájékoztasson, mismásolnia nem szabad.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.