Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A tanúk hiányzása miatt elnapolták az Altus-pert Kaposváron

Elnapolták ma a Gyurcsány-pert a Somogy Megyei Bíróságon Kaposváron - jelenti a HavariaPress. Mint ismert: az ügyészség Somogyban indított polgári pert a miniszterelnök cége, az Altus Rt. és a Humán Jövő Kht. ellen egy Szalay utcai ingatlannal kapcsolatban.

MNO
2006. 09. 20. 10:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosi ingatlant tíz éve az állam eladta Gyurcsány cégének, az Altus Rt.nek. Az Altustól az állami tulajdonú Magyar Hivatalos Közlönykiadó Kft, melynek jogutódja a Humán Jövő Kht. 10 évre bérbe vette az ingatlant. Bérleti díjként több mint 110 millió, felújítási költségként 125 millió forintot fizetett ki az állam, miközben lízingdíjként mindössze 8 millió forintot kapott. Az ügyészség a szerződést színleltnek és jó erkölcsbe ütközőnek véli, ezért kéri, hogy megsemmisítsék meg, és számoltassa el a cégeket a bíróság.

Az ügyészség 4 tanú kihallgatását indítványozta a mai tárgyalásra. Ők a szerződés ( az ALTUS Rt és Humán Jövő kht közötti) megkötésének körülményeiről, a felek szándékairól tudnának nyilatkozni. Azonban nem jöttek el a mai tárgyalásra: ketten külföldön vannak, a harmadik lakcíme ismeretlen, a negyedik nem kapott idézést. Az ügyészség továbbá kérte: a perbe fogott cégek nyújtsanak be dokumentációt az épület elvihető berendezéseiről is. A ma meg nem jelent tanúk idézését továbbra is kérik, illetve egy ÁSZ jelentés áttanulmányozására is időt kért a bíróságtól az ügyészség. Az újabb tárgyalást november 6-ára tűzte ki a bíróság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.