Kuncze tagadja, hogy pénzt kaptak volna a Strabagtól

Az SZDSZ elnöke szerint a párt nem kapott pénzt sem a Strabagtól, sem az Eurocontact nevű cégtől. Kuncze Gábor annak kapcsán nyilatkozott erről, hogy a Die Presse című osztrák napilapban megjelent: a Strabag az Eurocontacton keresztül mintegy 50 millió forinttal támogatta a magyar liberális pártot.

MNO
2006. 09. 22. 7:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Die Presse osztrák napilap csütörtöki számában arról írt, hogy a Magyarországon jelentős beruházásokat elnyert Strabag építőipari cég az Eurocontact nevű cégen keresztül 15,2 millió euró támogatást nyújtott az MSZP-nek.

Az Eurocontact ügyvezető tulajdonosa, Alexander Zach az osztrák lapnak ezt cáfolta, viszont azt elismerte, hogy az SZDSZ-t 150-200 ezer euró (mintegy 50 millió forint) közti összeggel támogatták.

Kuncze Gábor pártelnök ugyanakkor cáfolta, hogy támogatást kaptak volna a Strabagtól, vagy az Eurocontact nevű cégtől. Azt ugyanakkor elismerte az SZDSZ vezetője, hogy az osztrák liberális párt intézményétől, a Liberális Intézettől kaptak kisebb összeget.

Nem köthető a Strabaghoz

Kuncze Gábor szerint 2004-ben például mintegy 20 millió forintot kaptak, „de ez nem köthető a Strabaghoz„. Arról, hogy más liberális pártoktól érkeznek-e adományok az SZDSZ-hez, a pártelnök azt mondta: ez változó, a támogatásokat pedig a párt minden évben feltünteti a Magyar Közlönyben.

Magyarországon a pártok csak az olyan donoroktól nem fogadhatnak el adományokat, amelyekben valamilyen állami szerepvállalás van, tehát állami vagy részben állami tulajdonú cégektől, költségvetés által támogatott alapítványoktól, költségvetési szervektől.
(info.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.