időjárás 12°C Amália 2022. október 7.
logo

Trigránit cukorgyár Oroszországban

MNO
2007.03.28. 06:59

A Trigránit csoport érdekeltségébe tartozó Euroinvest több mint 200 millió eurós beruházással cukorgyárat épít a közép-oroszországi Voronyezs mellett. A teljes mezőgazdasági vertikumot lefedő projektre létrejött vállalkozásban a magyar cégnek 51 százaléka van, a fennmaradó 49 százalék pedig a helyi, a gyárat alapanyaggal is ellátó partneréé.

A gyár induláskor napi 8000 tonna cukorrépa feldolgozására és ebből 1000 tonna nyerscukor előállítására lesz alkalmas, s épül hozzá egy melaszüzem is. A kapacitás későb, az igények függvényében napi 12 000 tonna cukorrépa feldolgozására bővíthető.

A gyár üzembe helyezésére az építkezés – még ki nem jelölt – kezdési időpontjától számítva másfél-két éven belül várható. Az ott készülő cukrot a helyi piacra szánják, Oroszországnak ugyanis évi 6 millió tonna cukorra van szüksége, de a legjobb években is csak 3,3 millió tonnát állítottak elő belföldön.
(portfolio.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.