Nagy buli készül: a Fidesz a Legfőbb Ügyészséghez fordul

A Legfőbb Ügyészséghez fordul a Fidesz, mivel úgy véli, a leendő kormányzati negyed építése Gyurcsány Ferenc kormányfő és Szilvásy György kancelláriaminiszter újabb nagy ingatlanbiznisze lehet. Egyes sajtóhírek szerint ugyanis a lebonyolításában olyan emberek vesznek részt, akik kötődnek a miniszterelnök érdekeltségébe tartozó Altus Rt.-hez. Nyakó István MSZP-szóvivő szerint a Fidesz összeesküvés-elméleteivel teljesen a jobbszélre sodródik.

MNO
2007. 04. 19. 12:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz a Legfőbb Ügyészséghez fordul a kormányzati negyed ügyében – jelentette be Balsai István és Cser-Palkovics András.

Cser-Palkovics sajtóhírekre hivatkozva azt mondta: a kormányzati negyed a Gyurcsány–Szilvásy páros újabb nagy ingatlanbiznisze lehet, ugyanis a beruházás előkészítésében és lebonyolításában olyan emberek vesznek részt, akik kötődnek a miniszterelnök érdekeltségébe tartozó Altus Rt.-hez.

A Fidesz ezért tényfeltáró vizsgálat lefolytatását kéri a Legfőbb Ügyészségtől, hogy kiderüljön, nem vezetnek-e bűncselekményhez ezek a személyi összefonódások – mondta Balsai István.

Cser-Palkovics helyettes szóvivő a Heti Válasz cikke nyomán arról beszélt, hogy a beruházáshoz kötődik Szilvásy György, a miniszterelnök barátja, egykori üzlettársa, az új kormányzati negyed miniszteri felelőse, valamint Rákosi Ferenc, aki az Altus-Perfekt hálózat több cégében felügyelőbizottsági tag volt, most pedig az új kormányzati negyed területére javaslatot tevő bizottság MeH által delegált tagja.

A cikk szerint a „hálózat„ tagja Görözdi György, az úttörőszövetség egykori főtitkára, az új kormányzati negyedért felelős miniszterelnöki megbízott, valamint Kalicz Anita, az Altus volt jogi képviselője, a kormányzati negyed területét biztosító MÁV Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettese, illetve Sarlós Miklós, egy Altus-Perfekt érdekeltségű cég korábbi igazgatója, aki jelenleg a MÁV ingatlangazdálkodási igazgatója.

Mint Cser-Palkovics mondta: a Gyurcsány–Szilvásy pároshoz eddig is több olyan ingatlanbiznisz kötődött – például a Szalay utcai ingatlan vagy a balatonőszödi üdülő eladása –, amelyek közös jellemzője, hogy az állam mindig rosszul, ők ketten viszont mindig jól jártak. Ebben a sötét ügyben is így lesz – tette hozzá.

-Együtt a nagy csapat, nagy buli van a láthatáron – jegyezte meg Balsai István, aki szerint a korábbi ügyek csak „morzsák” voltak a kormányzati negyed beruházásához képest.

A két fideszes politikus szerint nem véletlen, hogy az elmúlt hónapokban a parlament kormánypárti többsége nem vette napirendre azt a fideszes országgyűlési határozati javaslatot, amely számvevőszéki vizsgálatot kezdeményezett a kormányzati negyedről.

Átláthatóbb mindennél?

A kormányzati negyed előkészítése minden eddiginél átláthatóbban zajlik: a bíráló bizottságban túlnyomó többségben vannak az építész szakma és az érintett önkormányzatok képviselői, és ugyanez igaz az Állami Számvevőszék képviselőjének állandó tagságával működő projekt monitoring bizottságra – közölte válaszul a Fidesz bejelentésére a Kormányszóvivői Iroda.

Olyan a Fidesz a politikában, mint az átcímkézési botrányok szereplői: szerez valami lejárt szavatosságú árut, amiről már százszor-ezerszer kiderült, hogy nem igaz, de ő átcímkézi, ráírja, hogy akció, szenzáció, odacsődíti a médiát, aztán elmondja a régi hazugságot – írja közleményében Nyakó István, az MSZP szóvivője. Szerinte a mai „nagy leleplezés” körülbelül azzal egyenértékű, mintha valaki kiderítené, hogy a Fidesz alapítói egy egyetemi kollégiumban laktak, és a mai napig együtt dolgoznak. Hozzáteszi:„A Fidesz ezekkel az állandó összeesküvés-elméletekkel, bűnbakkereséssel, félelemkeltéssel teljesen a jobbszélre sodródik.

(MTI, Heti Válasz).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.