NBH-sok a látókörben: csempészet gyanúja a cég munkatársai körül

A Nemzetbiztonsági Hivatal volt és jelenlegi munkatársai is kurátorai az Egymásért Egy-másért Alapítványnak, amelynek elnökét a múlt héten helyezték előzetes letartóztatásba csempészet miatt. A „céggel” való szoros viszony nyilvánvaló, ezt tetézi még, hogy a kancelláriaminiszter, Szilvásy György testvére, a grafológusként dolgozó Szilvásy Péter is az alapítvány munkatársai közé tartozik.

Magyar Nemzet
2007. 04. 19. 8:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínos fotók tömkelegét lehet az interneten letölteni a milliárdos csempészet miatt gyanúba került Egymásért Egy-másért Alapítvány honlapjáról, de innen az is kiderül, hogy nem akárkik a kiemelten közhasznú nemzetközi alapítvány kurátorai és munkatársai. Ezek alapján kijelenthető: a Nemzetbiztonsági Hivatal volt és jelenlegi munkatársai döntik el, hogy az alapítvány kit, mikor és mennyivel támogat.

A „cég” jelenleg is aktív főosztályvezetője, Gyarmati György az egyik kurátor. Róla azt érdemes tudni, hogy annak a főosztálynak a vezetője, amely nemrégiben két ügynököt küldött lapunk munkatársának lakására, miután Szilvásy György kancelláriaminiszter építkezéséről gyűjtöttek anyagot. Gyarmatinak NBH-s engedélye van arra, hogy magánemberként kurátori tevékenységet lásson el az alapítványban. A főtiszt volt főnöke, az NBH első főigazgatója, a tavaly elhunyt Nagy Lajos is a kurátorok között szerepel.

De a „cég” egykori jogásza, a ma már nyugdíjas Simon Ibolya viszi az alapítvány ügyes-bajos dolgait a bíróságon. Simon saját bevallása szerint még vissza-visszadolgozik volt munkáltatójának.

Szenvedi Zoltán

Továbbiak a Magyar Nemzet 2007 április 19-i számában

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.