időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Balog Zoltán: A könnygáz a gyengék eszköze

MNO
2007.05.19. 15:44

Ma Magyarországon a fő baj az, hogy a hatalom semmibe veszi az embereket. Balog Zoltán elmondta azt is, hogy a könnygáz a gyengék, a rossz lelkiismerettel élők eszköze.

A tavaly október 23-i események rávilágítottak arra, mi a fő baj Magyarországon: a hatalom semmibe veszi az embereket, sárba tiporja az emberi méltóságot – mondta Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának fideszes elnöke szombaton, a párt XXII. kongresszusán, Budapesten. Hozzátette: a hatalom azt hiszi, velünk, polgárokkal mindent, majdnem mindent meg lehet csinálni.

„Ha az új arisztokrata klikk ezt hiszi, akkor előbb-utóbb mások is kipróbálják” ezt a magatartást – jegyezte meg. Balog szerint a fegyver, a könnygáz a gyengék eszköze, azoké, akiknek rossz a lelkiismeretük. Az erőszak a gyengék fegyvere – mondta. Szavait taps követte. Mint mondta, „2006. október 23. mint egy fénycsóva világított rá arra, hogy ebben az országban nincs béke, szabadság, egyetértés”. Hozzátette: amikor nem lőnek, akkor is a békétlenséget szítják.

A Fidesz országgyűlési képviselője közölte: nehéz elviselni, hogy a parlamenti többség birtokában a kormányoldal semmibe veszi a Fidesz és szövetségesei véleményét, javaslatait.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.