időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Vizsgálóbizottság alakul Centrum Parkoló-ügyben

MNO
2007.05.31. 16:50

Összegyűlt a szükséges aláírás a Centrum Parkoló Kft. ügyeivel foglalkozó vizsgálóbizottság felállításához, az MDF már benyújtotta erről szóló határozati javaslatát az Országgyűlésnek - mondta Dávid Ibolya, a párt elnöke csütörtökön az MTI-nek.

„A Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja benyújtotta országgyűlési határozati javaslatát az Országgyűlésnek. Ahhoz, hogy ezt alakszerűen megtehesse minimum a képviselők egyötödének aláírása szükséges volt. Minden pártból érkezett támogatás ennek a vizsgálóbizottságnak a felállításához„ – hangsúlyozta Dávid Ibolya.

A pártelnök hozzátette: az, hogy a listán minden frakcióból szerepelnek aláírások, azt jelzi, hogy rendhagyó módon minden parlamenti párt támogatja a testületet. Továbbra is kérdés azonban, hogy az MSZP frakciója megpróbálja-e hátráltatni a testület megalakulását, eljárási akadályokra hivatkozva – tette hozzá. Mindaddig amíg az Országgyűlés alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának MSZP-s és SZDSZ-es többsége házszabályi akadályát látja a bizottság létrehozásának, addig meggátolhatja felállítását – mondta Dávid Ibolya. A pártelnök információi szerint az illetékes testület jövő hétfőn tárgyal a vizsgálóbizottságról.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.