Gyurcsány: Az olajügyek könnyűolajról, nem fűtőolajról szólnak

A miniszterelnök az egyik kereskedelmi rádióban cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, miszerint a kormány 2010-től kezdve évi egy hónappal emelné a nyugdíjkorhatárt. Gyurcsány szerint a népszavazás már most megbukott, amikor még meg sem tartották. Gyurcsány szerint a magyar olajügyek nem a fűtőolajról, hanem a könnyűolajról szólnak.

MNO
2007. 06. 29. 17:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugdíjreform Magyarországon is lesz, mert 2030 után a magyar nyugdíjrendszer nem nagyon lesz finanszírozható, ezért már most kell lépni – hangsúlyozta miniszterelnök. Hozzátette azonban: a reformok az éppen nyugdíjba vonulókat nem érintik.

Gyurcsány Ferenc a műsorban cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, miszerint 2010-től kezdve évi egy hónappal emelnék a nyugdíjkorhatárt. „Nem lehet ilyen döntéseket hozni csak úgy hirtelenjében, ez megalapozatlan és elkapkodott szivárogtatás” – mondta a miniszterelnök.

Azzal kapcsolatban, hogy az Országos Választási Bizottság június 25-én hitelesítette a Fidesz és a KDNP által kezdeményezett, a képzési hozzájárulásra, a vizitdíjra, valamint a kórházi napidíjra vonatkozó népszavazási aláírásgyűjtő íveket, a miniszterelnök azt mondta: nincs más lehetősége, mint megteremteni a népszavazáshoz szükséges feltételeket, a referendum után pedig tudomásul venni annak eredményét.

Gyurcsány szerint a népszavazás már most megbukott, amikor még meg sem tartották, mert a változások nem állnak meg és a kormány sem mond le – jelentette ki a miniszterelnök. Arra nem szabad mérget venni, hogy a népszavazás eredményes és sikeres lesz, mert Gyurcsány szerint nem bolondok az emberek.

„Nagyjából annyi közöm van az olajügyhöz, mint annak a háziasszonynak, aki a tojásrántotta készítéshez étolajat használ” közölt kérdésre válaszolva a miniszterelnök, annak kapcsán, hogy a Fidesz érintettséggel vádolta meg olajügyekben. Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy az Altus Rt.-nek valóban éveken keresztül volt egy vállalata, amely fűtőolajat vásárolt, de „a magyar olajügyek nem a fűtőolajról, hanem a könnyűolajról szólnak”.

A Horn Gyula exkormányfő kitüntetésére tett javaslata kapcsán a miniszterelnök megjegyezte: Horn Gyula a kitüntetést megérdemli, függetlenül attól, ki hogyan ítéli meg 1956-os szerepét. „Horn Gyula átlépte a Rubicont azzal, ahogyan 1989-ben és 1990-ben aktív közreműködője volt a rendszerváltásnak” – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc. Szerinte Magyarország polgárai véleményt mondtak Horn Gyuláról, mert miközben tudták, mi a múltja, miniszterelnökké tették.

Gyurcsány Ferenc azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz több politikusa „ideggyengének” nevezte, azt mondta: azok szoktak ütni, akik kifogynak az érvekből.

(mti)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.