Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Hazug, álságos színjátékot művelnek a szocialisták?

Kézhez kapta Szilvássy Györgytől az Egy-Másért Alapítványról szóló jelentést a nemzetbiztonsági bizottság kereszténydemokrata elnöke. A jelentés napirendre tűzését javasolja az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága keddi ülésére Vadai Ágnes, amire a Fidesz úgy reagált: amit a szocialisták ebben az ügyben tesznek az hazug, álságos színjáték.

MNO
2007. 06. 01. 10:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

-Megkaptam a négyoldalas dokumentumot, bizottsági ülés lesz majd ebben az ügyben – mondta Simicskó István, aki szerint fontos hogy felálljon egy vizsgálóbizottság az alapítványról szóló kérdésben, és bíznak abban, hogy ezt a kormánypártok is megszavazzák.

Tudomásunkra jutott, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnökéhez megérkezett az alapítvány tevékenységével kapcsolatban lefolytatott vizsgálatról szóló jelentés – írja Vadai Ágnes közleményében. Amint a testület szocialista tagja fogalmaz, szükségesnek tartják, hogy a bizottság június 5-i ülésén tűzzék napirendre a jelentés megtárgyalását, az ügy fontosságára való tekintettel, és figyelembe véve azt a tényt is, hogy a Fidesz képviselői az elmúlt napokban számtalan, az ügyre vonatkozó megkérdőjelezhető állítást tettek.

A politikus közölte: amennyiben az elnök nem tűzi napirendre a vizsgálatról szóló jelentést, ők teszik meg a szükséges lépéseket. Vadai Ágnes szerint a keddi ülés jó alkalom lesz arra is, hogy a jelentés megtárgyalása után az ellenzéki képviselők megkövessék Szilvásy György kancelláriaminisztert, az őt és családját ért visszataszító fideszes támadások és feltételezések miattn.

Fidesz: álságos színjáték amit az MSZP tesz

Hazug, álságos színjáték, amit a szocialisták az Egy-másért Alapítvány zűrös ügyei kapcsán művelnek – reagált közleményben Demeter Ervin, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes tagja Vadai Ágnes szavaira. Most harcosan követelik, hogy a parlamenti szakbizottság megfelelő módon foglalkozzon a témával, ám a keddi parlamenti ülésen megakadályozták az esetet kivizsgáló országgyűlési vizsgálóbizottság létrehozását. Demeter szerint a szocialisták egyébként a múlt héten – hazug módon -– még azt nyilatkozták, hogy támogatják a fideszes kezdeményezést. A Nemzetbiztonsági Iroda most elkészült jelentése is azt erősíti meg, hogy az ügy tisztázásához országgyűlési vizsgálóbizottság felállítása szükséges.

A kormányról bebizonyosodott, hogy takargatnivalója van az ominózus alapítvány ügyével kapcsolatban, a kormánypártok pedig falaznak a kormánynak – áll a közleményben.

(MTI, MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.