Negyedmilliárdos áfa-csalást derített fel a VPOP

A Vám- és Pénzügyőrség 248 millió forintos áfa-csalást leplezett le egy budapesti cégnél, amely 2005 szeptemberétől 2006 márciusáig 301 gépkocsit importált mintegy 900 millió forint értékben. A vámnyomozók további 500 regadós ügyben folytatnak nyomozást.

MNO
2007. 06. 06. 11:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyomozás első szakaszában a pénzügyőrök felderítették, hogy 20 autót hamis regisztrációs adóigazolással helyeztek forgalomba, amelyek után nem fizették meg a 21 millió forint regisztrációs adót és az 5,2 millió forint áfát – mondta el Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője szerdán sajtótájékoztatóján.

Az adóhatóság bevonásával kiterjesztett vizsgálat során azonban kiderült, hogy a 301 autó többsége után elmulasztották megfizetni az áfát. A cég az uniós országokból behozott járműveket magyarországi magánszemélyeknek és cégeknek értékesítette.

Sipos közölte: eddig 68 regisztrációsadó-csalási ügyet derítettek fel a vámnyomozók, és adtak át az ügyészségnek vádemelési javaslattal. További 500 regadós ügyben nyomozást folytat a vámhatóság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.