Várkonyi Balázs: Az uralkodó sikeres

MNO
2007. 06. 03. 11:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várkonyi Balázs: „És ha túl vagyunk már a vezeklésen, örüljünk, hogy boldog országban élünk. Mert tegnap is, görögországi hivatalos látogatásán jó uralkodónk azt mondta, érdemes nálunk befektetni, érdemes a görögöknek hozzánk jönni, mert Magyarországot okos, jólelkű emberek lakják. Vigasztalásunkra azt is tudatta, a legnagyobb kihívás mindkét országban az, hogy miként tudják elfogadtatni az emberekkel a változásokat, megértetni, hogy az ország sikeréért nekik személyesen is sikereseknek kell lenniük. Hát, igyekszünk, igyekszünk, akárcsak a görögök. Az ő érzületükről nincs pontos képünk, de a miénkről igen. És nálunk, sajnos, a többség egyelőre a személyes sikeresség helyett a lehangoló sikertelenséget éli meg. Olykor már úgy érezzük, száguldunk a végkifejlet felé. Egyszer robbanni fog még a mi engedetlen kollektív tudatunk.”

(Magyar Hírlap, 2007. június 2.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.