Csaló média: fölösleges telefonok, lezsírozott nyertesek

Csalás alapos gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz továbbította a Budapest TV egyik jósműsorával kapcsolatos panaszt a médiahatóság. Ismeretes, a BBC tegnap leállította összes vetélkedőjét és betelefonálós műsorát, mert kiderült, hogy a munkatársak nyerészkedtek ezeken.

MNO
2007. 07. 19. 10:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ORTT Budapest TV-vel kapcsolatos döntése döntése kiemeli: az adás telefonszámát tárcsázókkal a számítógép – akár adásidőn kívül is – azt közli, hogy egy újabb hívással „biztosan„ bekerülnek a műsorba.

Ez egyrészt műsoridő alatt sem biztosított, másrészt a műsoridőn kívül lehetetlen – állapítja meg a médiahatóság.

Az ORTT szerint, „tekintettel arra, hogy a fentiek legalább egy konkrét esetben kárt okoztak, a Testület a csalás büntetőjogi tényállásának megvalósítását valószínűsíti”.

Még a BBC-nél is gondok vannak

Az etalonnak számító brit közszolgálati csatornánál többször előfordult a kvízműsorok eredményeinek meghamisítása, és az, hogy az egyes programok stábjának tagjai a vetélkedő résztvevőjének adták ki magukat élő adásban.

Az egyik legsúlyosabb ilyen eset a Blue Peter című, gyermekeknek szóló telefonos tévévetélkedőn fordult elő, amiért a brit médiafelügyelet nemrégiben 50 ezer font pénzbírságra ítélte a BBC-t. Ez volt az első eset, hogy a BBC-nek valamely szerkesztési visszaélésért büntetést kellett fizetnie.

A BBC ezért csütörtöktől felfüggeszti tévé- és rádióállomásai összes betelefonálós vetélkedőműsorának sugárzását, és a későbbiekben leállítja világhálós interaktív vetélkedőit is.

(mti, e-masa.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.