Kiss Péter nem szabadul az őszödi beszéd árnyától

Első fokon elvesztette Kiss Péter kancelláriaminiszter az Élet és Irodalom (ÉS) ellen azt a helyreigazítási pert, amelyet azért indított, mert a lap összefüggésbe hozta személyét Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédének kiszivárogtatásával – közölte Kovács Zoltán, az ÉS főszerkesztője.

MNO
2007. 07. 07. 8:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kiss Péter kancelláriaminiszter helyreigazításra kérte kötelezni az Élet és Irodalmat, mert álláspontja szerint a nyár elején megjelent Az őszödi Nagy Testvér című riportban a lap összefüggésbe hozta személyét Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédének kiszivárogtatásával, hangsúlyozva azt, hogy érdekében állhatott a beszéd szövegének nyilvánosságra kerülése. A bíróság politikai véleménynek minősítette a cikk kifogásolt gondolatait, ezért a keresetet elutasította„ – olvasható a főszerkesztő közleményében.

Kárpáti Miklós, a miniszter jogi képviseletét ellátó ügyvéd arra hívta fel a figyelmet, hogy szóban kihirdetett és első fokú ítéletről van szó. Hozzátette: az előzetes egyeztetések után nagy valószínűséggel fellebbeznek.

Kiss Péter még május végén közölte: visszautasítja az ÉS-ben megjelent írás „csúsztatásait”, miszerint köze lenne az őszödi beszéd nyilvánosságra kerüléséhez, és jogi úton vesz elégtételt.

A hetilapban megjelent cikk szerint a tavaly május 26-án elhangzott miniszterelnöki beszéd kiszivárogtatásához Gyurcsány Ferenc belső, szocialista párti ellenzékének volt köze. A háttérbeszélgetések eredményeként ezt a kört meghatározva négy MSZP-s politikust nevezett meg az írás: Szekeres Imrét, Szili Katalint, Puch Lászlót és Kiss Pétert.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.