Nyaralni ment a börtön helyett Veres volt üzlettársa?

A nyírbogátiak úgy tudják: Veres János pénzügyminiszter volt üzlettársa, Kabai Károly vagy nyaralni ment, vagy befeküdt egy kórházba - ezért nem vonult be tegnap a börtönbe. Falujában már régóta nem látták. A vállalkozó elleni elfogató parancs kiadásáról még nem döntött a bíróság.

MNO
2007. 07. 17. 15:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialisták volt polgármester-jelöltjének tegnap kellett volna megkezdenie 3 éves büntetését – amit több száz millió forintos adócsalásért kapott. A Hír Televízió beszámolt: Veres János pénzügyminiszter volt üzlettársa, Kabai Károly vagy nyaralni ment, vagy befeküdt egy kórházba.

Korábban már többször kérvényezte a büntetés letöltésének elhalasztását idegösszeomlására és egészségügyi állapotára hivatkozva, emiatt egy időre el tudta kerülni a börtönt.

Utolsó kérvényét július 10-én azonban elutasította a bíróság. Kabai Károly a tavaly őszi önkormányzati választásokon az MSZP nyírbogáti polgármester-jelöltje volt, a tavaszi országgyűlési választásokon pedig az ő busza szállította a szocialista szimpatizánsokat Veres János kampány-rendezvényeire.

(Hír TV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.