Sikkasztás miatt emeltek vádat egy volt MSZP-s képviselő ellen

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emeltek vádat egy volt salgótarjáni szocialista önkormányzati képviselő, Karakasev Anna ellen. A feljelentést a Fidesz-többségű közgyűlés polgármestere tette meg, még márciusban.

MNO
2007. 07. 26. 12:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emeltek vádat egy volt salgótarjáni szocialista önkormányzati képviselő ellen – tájékoztatta a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön a távirati irodát. A vádirat szerint Karakasev Anna az Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata (OIGSZ) igazgatójaként 2006 augusztusában 2,5 millió forintot vett ki a házipénztárból, a pénzt csak a vizsgálat után, fél évvel később tette vissza – közölte Bóna Gyula.

A szocialista képviselő és intézményvezető ellen a Fidesz-többségű közgyűlés polgármestere tett feljelentést márciusban egy önkormányzati vizsgálat után. Karakasev Anna februárban lemondott vezetői megbízásáról, majd képviselői mandátumáról is. 1994-től dolgozott önkormányzati képviselőként, az előző ciklusban az MSZP frakcióvezetője és a pénzügyi bizottság elnöke volt.

Az ügyészségi szóvivő elmondta: a bíróságnak nyomatékos enyhítő körülményként kell értékelnie, hogy a politikus teljes egészében megtérítette a kárt. Hozzátette: az ügy másik vádlottja az OIGSZ pénztárosa, aki a vádirat szerint magánokirat-hamisítást követett el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.