Soproni mélygarázs – incidens a polgármesternél

A soproni mélygarázs ügyében keletkezett nyomozati anyag átvizsgálása az eddig feltételezettnél is súlyosabb bűncselekmények elkövetésére utal – állítja Futó Barnabás, az önkormányzat jogi képviselője, aki szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda e tényeket jogsértő módon figyelmen kívül hagyta.

Magyar Nemzet
2007. 07. 06. 6:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mélygarázs ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) június 11-én szüntette meg a nyomozást. A sértett soproni önkormányzat a megszüntető határozat ellen panasszal élt, amelyet a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek július 25-ig kell elbírálnia. Az önkormányzat jogi képviselője, Futó Barnabás lapunknak elmondta: a napokban panaszkiegészítést nyújtottak be az ügyészséghez, mivel a nyomozás során készült iratok átvizsgálása számos új körülményt tárt fel. A dokumentumokból bizonyíthatóan sokkal súlyosabb, törvénysértő helyzet állapítható meg, mint amit az eddigi tények alátámasztottak. Az ügyvéd szerint a tanúvallomások szinte kivétel nélkül a feljelentésben leírt bűncselekmény elkövetését alátámasztó tényeket és körülményeket erősítették meg. A nyomozati iratokból a hűtlen kezelés bűntette mellett korrupciót megalapozható tények is felmerültek. A rendőrség látszólag érthetetlen módon az egyértelmű, egymást erősítő és a bűncselekmény elkövetését alátámasztó bizonyítékokat jogsértő módon teljes egészében figyelmen kívül hagyta – állítja az ügyvéd. Futó Barnabás bízik abban, hogy az ügyészség az ügyben elrendeli a nyomozást, és – figyelemmel a rendőrségi eljárás körülményeire – saját hatáskörében fogja azt lefolytatni.

Borsodi Attila

Részletek a Magyar Nemzet, 2007. július 6. számában

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.