Vádemelést javasolnak a sikkasztó szocialista képviselő ellen

Sikkasztás miatt javasol vádemelést a rendőrség egy volt salgótarjáni szocialista önkormányzati képviselő ellen – erről a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője tájékoztatta csütörtökön az MTI-t.

MNO
2007. 07. 05. 11:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság lezárta a nyomozást Karakasev Anna ügyében, az iratokat pedig jelentős értékre elkövetett sikkasztás megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek – közölte Bóna Gyula.

Az időközben lemondott szocialista képviselő ellen a Fidesz-többségű közgyűlés polgármestere tett feljelentést márciusban, mivel az önkormányzati vizsgálat szerint a politikus az Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálatának (OIGSZ) igazgatójaként 2006 augusztusában 2,5 millió forintot vett ki a házipénztárból, és a pénzt csak a vizsgálat után, fél évvel később tette vissza.

Karakasev Anna februárban lemondott vezetői megbízásáról és közalkalmazotti jogviszonyáról, majd képviselői mandátumáról is. 1994-től dolgozott önkormányzati képviselőként, az előző ciklusban az MSZP frakcióvezetője és a pénzügyi bizottság elnöke volt.

Az ügyészségi szóvivő közölte: az ügyészségnek 30 nap áll rendelkezésére, hogy vádat emeljen, megszüntesse a nyomozást, vagy visszaadja az ügyet további nyomozati cselekmények elvégzésére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.