Rejtély, hogy honnan van pénz a fürdőre

Alig egy héttel a szegedi gigantikus fürdőberuházás beharangozója után egyelőre nem világos, hogy meglesz-e a hárommilliárd forintos támogatás. A beruházás mögött a város és a szocialista kötődésű Leisztinger Tamás egyik érdekeltsége áll.

Magyar Nemzet
2007. 09. 13. 22:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymással szöges ellentétben álló információkat kaptunk a múlt héten hivatalosan is beharangozott óriási – hatmilliárd forintos – szegedi élményfürdő-beruházással kapcsolatban. Mint azt korábban megírtuk, hárommilliárd forintot a beruházó, a közismerten szocialista kötődésű milliárdos, Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels (HH) Zrt., valamint a város adna össze, a projekt másik felét pedig uniós forrásból kívánják – és ez utóbbival van a baj. Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) alá tartozó Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) kérdésünkre azt közölte: a Hunguest-csoport valóban nyújtott be projektötletet kiemelt projektként való minősítésre, de az nem érte el a megfelelő színvonalat, „a zsűri döntése alapján nem lett nevesítve az akciótervben, tehát támogatásban sem részesül”.

Munkatársainktól

(Részletek a Magyar Nemzet 2007. szeptember 14-i számában)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.