„Zuschlag elszemtelenedett”

Tovább bonyolódik a Zuschlag-ügy, és a szocialisták számára nem a legfájdalommentesebb módon, tudta meg a Magyar Nemzet. Egyik szocialista párti informátorunk úgy emlékezik, hogy Zuschlag János, mint az MSZP néhány hónapig egyik legtöbbet szereplő arca, „elszemtelenedett, és különböző tárgyalásain felhasználta újsütetű országos ismertségét és az általa felülről érzékelt támogatást”.

Magyar Nemzet
2007. 09. 13. 22:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyészhelyettes egyelőre nem tud róla, hogy a vezető politikusokat tanúként be akarná hívni a nyomozó hatóság, de ahogy a Magyar Nemzetnek fogalmazott: nem biztos, hogy mindenkit meghallgattak már az ügyben, akit szükséges, hiszen még egyáltalán nem értek a nyomozás végére, ezért is hosszabbították meg november 17-ig.
Egyik szocialista párti informátorunk úgy emlékezik, hogy Zuschlag, mint az MSZP néhány hónapig egyik legtöbbet szereplő arca, „elszemtelenedett, és különböző tárgyalásain felhasználta újsütetű országos ismertségét, és az általa felülről érzékelt támogatást”. A Heti Világgazdaság pedig úgy tudja, hogy a jelenleg is komoly MSZP-s funkciókkal – megyei területi szövetségi ügyvezető elnök, megyei közgyűlési tag, kiskunhalasi pártelnök – rendelkező és nagy helyi támogatottságú Zuschlagot már kitessékelnék a pártból, ám a felső vezetés még vár arra, milyen vádirat is születik, de legfőképpen arra figyel, hogy milyen magasságokba csapnak a hullámok.

Emlékezetes, Zuschlag kedden tárgyalt Lendvai Ildikóval, az MSZP parlamenti frakciójának vezetőjével, akinek irodájában „összefutott” Szilvásy Györggyel. A jelenlegi titkosszolgálati miniszter a Zuschlag-féle alapítványi pénzosztás idején a Gyurcsány Ferenc vezette ifjúsági tárca közigazgatási államtitkára volt.

Érdekes fejlemény, hogy Kiss Péter jelenlegi kancelláriaminiszter nevét is megemlíti a HVG írása, mégpedig mint akkori szociális tárcavezetőt, akihez nem kaptak időpontot meghallgatásra a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) bizonyos munkatársai, köztük Kovács Tibor, a testület egyik pénzosztó kollégiumának a tagja.

Zsebők Csaba

(Részletek a Magyar Nemzet 2007. szeptember 14-i számában)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.