Lujza 2024. március 2.
logo

A ZTE megverte a Fehérvárt

MNO
2007.10.31. 18:45

A Ligakupa szorosabb küzdelmet ígérő elődöntőjének első találkozójára került sor Zalaegerszegen, és - miként a soron következő bajnoki forduló összes meccsén - a sípszót gyászszünet előzte meg. A mérkőzést a zalaiak 2-1-re nyerték.

A zalai stadionban mindenki az ausztriai buszbalesetben elhunyt fiatalokra emlékezett, akik közül az egyik lány a Zala megye székhelyéhez közeli Gellénháza lakója volt, édesapja pedig egykoron a helyi kék-fehér csapatban futballozott.

A mérkőzés első félideje a viszonylag sok helyzet ellenére nem hozott élvezetes játékot, egyik csapat sem volt túlzottan kezdeményező. A szünet előtt néhány perccel aztán két fontos momentum is történt: először egy fehérvári gól – Sitku remek egyéni alakítás után talált a kapuba -, majd a Meye előtt szinte azonnal adódó egyenlítési lehetőség, amelyet a légiós elszórakozott, így végül vendégelőnnyel fordultak a csapatok.

A második játékrészre egy elszántabb, célratörőbb hazai csapat jött ki, mely végül megfordította az állást – Meye a jól elvégzett büntetője mellett több ajtó-ablak ziccert hagyott kihasználatlanul -, és Botis révén végül minimális előnyt szerzett a visszavágóra. A vendégek – akik az utolsó negyedórában elhibáztak egy egyenlítési lehetőséget – idegenben szerzett góljuknak köszönhetően jó helyzetben vannak, de azért nem árt, ha óvatosan kezelik a második összecsapást.

(lanchidradio.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.