A többségében magyar családi tulajdonban lévő cég hat hónap alatt, zöldmezős beruházásban építette fel 2500 négyzetméteres üzemcsarnokát egy 3,5 hektáros területen, a FlyBalaton repülőtér közelében. A kétmilliárd forintos beruházással elkészült gyárat a legkorszerűbb élelmiszeripari, hűtéstechnológiai és elektronikai megoldások alkalmazásával, neves nemzetközi technológiai gyártók gépeivel szerelték fel.
Rückert Zoltán elmondta: az október 15-én induló termelésben 63 dolgozót alkalmaznak, decemberben pedig már 110 főt foglalkoztatnak a két műszakban termelő üzemben. Naponta 30-35 tonna élelmiszert dolgoznak fel, amellyel alapvetően magyar ügyfeleket szolgálnak ki. Legnagyobb partnerük a Tesco, ahol a következő hetekben 23-féle terméküket kezdik forgalmazni.
Az ügyvezető közölte: szeretnének minél több közintézménnyel és szolgáltatóval is üzleti kapcsolatba lépni, éppen ezért kereskedelmi és gasztronómiai kiszerelésben is gyártják készételeiket például iskolák, kórházak, munkahelyek számára. Teljes napi választékot kínálnak a reggelitől a vacsoráig, a szendvicsektől a főtt és sült ételeken át a desszertekig. Több mint 200 különféle terméket gyártanak, a későbbiekben tej- és lisztérzékenyek, valamint diabéteszesek számára is kínálnak készételeket.
(mti)