Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Most volt idő rá – Topolánszky Ákos vallomást tett

Részletes vallomást tett Topolánszky Ákos a Zuschag-ügyben szerdán. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség megyei főügyészhelyettese elmondta, a kihallgatást az indokolta, hogy korábban nem volt elég idő a vallomás megtételére.

MNO
2007. 10. 31. 14:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódott Topolánszky Ákosnak, az egykori ifjúsági és sportminisztérium helyettes államtitkárának tanúkénti kihallgatása a Zuschlag-ügyben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen – közölte Szabó Ferenc megyei főügyészhelyettes szerdán a távirati irodával. Szabó Ferenc beszámolt arról, hogy az első kihallgatás alkalmával, október 25-én nem volt elég idő a vallomás megtételére, ezért szerdán folytatódott a tanúkénti kihallgatás. Topolánszky Ákos kihallgatása már be is fejeződött – tette hozzá a főügyészhelyettes. Szabó Ferenc elmondta, hogy Topolánszky Ákos részletes vallomást tett.

Topolánszky Ákost, aki a jelenlegi miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc által korábban vezetett minisztériumban a kábítószerügyi helyettes államtitkár posztját töltötte be, a pályázati rendszer működéséről és a tárca döntéshozatali mechanizmusáról kérdezte az ügyészség. Az üggyel kapcsolatban több információt nem adott a főügyészhelyettes.

Topolánszky a hvg.hu-nak korábban azt nyilatkozta a Zuschlag-ügy kapcsán, hogy ő is találkozott „nehezen megtagadható” kérésekkel, amikor támogatások odaítéléséről kellett dönteni a Gyurcsány Ferenc jelenlegi miniszterelnök vezette minisztériumban. Topolánszky Ákos az interjúban a minisztérium viszonyairól elmondta azt is: kulcsfigura volt Mesterházy Attila politikai államtitkár, míg a minisztérium felügyeletét a parlament ifjúsági és sportbizottsága látta el, amelyben Zuschlag János és az ügyében most szereplő társai kivétel nélkül tagok voltak. A volt államtitkár interjújában elhangzottak szerint Arató Gergely, Ujhelyi István és Rácz Péter, az úttörőszövetség elnöke "folyamatosan jöttek-mentek a Hold utcában", "körüldongva" Szilvásy Györgyöt és Gyurcsány Ferencet, a minisztert.

Daróczi Dávid kormányszóvivő az interjúra korábban úgy reagált: hazugság, amit az interjú sugall, mert Gyurcsány Ferenc soha senkit nem utasított arra, hogy megsértse köztisztviselői esküjét, és soha nem kívánta meg nem engedett eszközökkel befolyásolni a döntéseket.
(mti)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.