Gyurcsány tudott a kőbányai szocialista mutyiról?

Révész Máriusz, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint Gyurcsány Ferenc és az MSZP más vezető politikusai is tudtak a kőbányai szocialisták korrupciós pártszervezéséről.

MNO
2007. 11. 06. 11:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki politikus keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Kaszab Csaba kőbányai MSZP-s frakcióvezető elsőfokú bírósági ítéletével és lemondásával még nem fejeződött be a kőbányai korrupciós botrány, ugyanis ez csak a jéghegy csúcsa, százával voltak hasonló ügyek.

Révész Máriusz a tájékoztatón bemutatta az elégedetlen helyi szocialisták Gyurcsány Ferencnek címzett 2005. márciusi e-mailjét és a Hiller Istvánnak 2004 végén és 2005 elején küldött leveleket, amelyekben a helyzet megoldását kérik a pártvezetéstől.

Ez bizonyítja, hogy az MSZP legfelső szintjén mindent tudtak a kőbányai szervezetben zajló kétes ügyekről, mégsem tettek semmit – közölte Révész Máriusz. Kérdésre válaszolva azt mondta, a dokumentumokat az elégedetlen kőbányai szocialista képviselők juttatták el a Fideszhez, miután már nem láttak más lehetőséget.

Révész Máriusz megjegyezte: Gyurcsány Ferenc és az MSZP vezetői nemcsak ahhoz járultak hozzá, hogy az eljárás alatt álló Kaszab Csaba elinduljon a 2006-os önkormányzati választáson, de még azt is elfogadták, hogy a korrupciós pártszervezés felelősei döntsenek a képviselőjelöltekről. Mint mondta, az Országgyűlés szerdán kezd vitázni a közélet tisztaságával kapcsolatos javaslatokról, azonban felvetődik a kérdés, hogy ezek után mennyire hiteles Gyurcsány Ferenc korrupció elleni harca, amikor évekig eltűrte, sőt, hallgatólagosan támogatta a korrupt pártszervezést. Gyurcsány Ferencnek nem a képviselő polgármestereket kellene korrupcióval gyanúsítania, hanem Kőbányát kellene megtisztítani a korrupt szocialistáktól – tette hozzá Révész Máriusz.

MTI

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.