Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Svájc

Letámadás: most a Fidesz szövetségeseit zaklatja a rendőrség

Kedden reggel a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai a lakásukon keresték meg Herman Istvánt, a Vállalkozók Pártja elnökét Egerben és Janzsó Tamást, a párt alelnökét Székesfehérváron. Lapunk úgy értesült, hogy a hatóság pénzmosás gyanúja miatt járt el, kihallgatásuk késő délutánig tartott. Mint ismeretes, a Vállalkozók Pártja a Fidesz stratégiai szövetségese.

Magyar Nemzet
2007. 11. 09. 6:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vállalkozók Pártja kongresszusa tavaly választotta Herman Istvánt elnökké az addigi elnök, Császár Antal helyett. Császár azonban bíróságon támadta meg a döntést, ezért az új vezetést a bíróság jogerősen nem jegyezte be. Mivel a jogerőre emelkedésig Herman Istvánék nem férnek hozzá a szervezet bankszámlájához, egy magánszámlát nyitottak, amelyen elnökségi döntés alapján kezelték a párthoz érkező összegeket. A NNI nyomozói pénzmosás gyanújának ügyében keresték meg az elnököt és az alelnököt.

Herman István lapunknak elmondta, hogy minden dokumentumot átadott a rendőrségnek, a számlán történt pénzmozgásokról pedig az utolsó fillérig el tud számolni. Hozzátette: hamarosan kiderül, hogy az eljárás mögött meghúzódnak-e politikai indítékok. Az NNI illetékeseit lapzártánkig nem tudtuk utolérni. Cáfolat után vizsgálat. Lapunk adott először hírt arról, hogy az adóhatóság vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez ellenzéki politikusoknál. Az állítást a kormányszóvivő cáfolta, ám ennek ellenére Orbán Viktor pártelnöknél és a Fidesz pártigazgatójánál, Kubatov Gábornál hamarosan valóban elrendelték a vizsgálatot. Ennek körülményeiből kiderült, hogy politikai tartalma lehet az akciónak, amellyel egyes kormánypárti politikusok is egyetértettek.

Munkatársunktól

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.