Leleplező hangfelvétel – falaz a rendőröknek a szóvivő?

A Fővárosi Főügyészség szóvivője az Index által nyilvánosságra hozott, tavaly készült hangfelvételen elismeri: tudja, kik bántalmaztak valójában 2006 szeptemberében egy férfit a kőbányai kapitányságon. Varga Gergely arra hivatkozva nem árulta el, kik követték el a bűncselekményt, hogy arról nem hivatali hatáskörében szerzett tudomást. A fővárosi főügyész vizsgálatot indított az ügyben.

Magyar Nemzet
2008. 01. 17. 23:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leleplező hangfelvételt hozott nyilvánosságra az Index internetes portál, amelyen a Fővárosi Főügyészség újdonsült szóvivője, Varga Gergely elismeri: pontosan tudja, kik voltak azok a rendőrök, akik 2006 szeptemberében a kőbányai kapitányságon bántalmaztak egy férfit. Az Index munkatársa által rögzített beszélgetés tavaly szeptemberben zajlott le a Fővárosi Bíróság épülete előtt egy tárgyalás után, amelyen az ősszel súlyosan bántalmazott Kruchina Károly és Kruchina Vince terhelő vallomást tett egy rendőrre. (Az említett rendőrt éppen a napokban ítélte egy év – három év próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre és lefokozásra a bíróság első fokon, Kruchináék vallomása alapján.)

Pilhál–Kulcsár

(Részletek a Magyar Nemzet 2008. január 18-i számában)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.