időjárás 13°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Tét és meglepetés nélkül

Fürst Ádám
2008.06.18. 20:53

Nem történt meglepetés a labdarúgó Európa bajnokság D csoportjának tét nélküli találkozóján. Ugyanis a Luis Arragones által vezényelt (már továbbjutott) spanyol válogatott 2-1-re legyőzte a már korábban kiesett görög nemzeti tizenegyet. A hellének bár a legjobb formájukat hozták, így sem tudták megverni a csoportelsőt.

Összeállítások: Görögország: Nikopolidisz-Vintra, Kirjakosz, Hariszteasz, Dellasz,Szpiropulosz, Baszinasz, Kacuranisz, Szalpingidisz, Karagunisz, Amanatidisz
Spanyolország: Reina-Arbeloa, Albiol, Juanito, Fernando Navarro, De la Red, Xabi Alonso, Sergio Garcia, Fabregas, Iniesta, Güiza

A már továbbjutott és új arcokat felvonultató spanyol csapat kezdte a mérkőzést. A második percben Fabregas adott laposan középre jobbról, ott De la Red lemaradt a labdáról, Sergio Garciának pedig rosszul jött ki a lépés, így jó helyzetből csak bal lábbal belekotorni tudott, odalett a lehetőség. Két perccel később egy hosszú indítást Fabregas éppen csak elért, az alapvonalról visszatette a labdát valahogy, ám épp Nikopolidisz kezébe.

A 10. percben Karagunisz ívelt középre szabadrúgásból a jobb oldalról, Hariszteasz emelkedett, ám Juanito kifejelte előle a labdát. A következő percekben szinte semi sem történt a pályán. A mérkőzés teljesen kiegyenlített játék képét mutatta, de a támadások kialakításában egyik csapat sem volt motivált. A 19. percben kisebb görög próbálkozás Szalpinidisz felpörgette magának a labdát, majd ollózni próbált, Juanito azonban elfejelte előle a játékszert. Pár perccel később Xabi Alonso kísérelte meg átemelni Nikopolidiszt a félpályán túlról, ám a labda kevéssel a kapu mellé szállt.

A 27. percben Kacuranisz lőtt kapura 22 méterről, kissé balról, a labda jócskán elkerülte a kaput. Egy perccel később Fabregas lőtt kapura 20 méterről jócskán mellé. A 32. percben újabb spanyol helyzet De la Red húzott befelé balról, majd 23 méterről lőtt, a labda elszállt a léc fölött. Egy perccel később Iniesta kapott egy nagyot Karagunisztól, a görög pedig egy sárgát Webbtől. Ezekben a percekben állandósultak a spanyol támadások 34. percben Fabregas gurított le egy szabadrúgást Xabi Alonsónak, aki 30 méterről ellőtte a labdát, a pattogós lövés elkerülte a kaput.

A 42. percben meglepetésre a görögök szereztek gólt. Karagunisz ívelt középre szabadrúgásból, a teljesen üresen hagyott Hariszteasz pedig 10 méterről a kapuba fejelt, 1-0. Még Arbeola kapoot egy sárgalapot reklamálásért, majd a 45. perben a biró lefújta az első félidőt.

A második félidő elején Dellas ívelt középre jobbról, Reina aláfutott a labdának, ám a túloldalon érkező Amanatidisz nem tudta elfejelni azt. Az 54. percben spanyol válasz Xabi Alonso tolt egyet a labdán, majd 25 méterről lőtt, bombája a kapufa belső éléről vágódott a mezőnybe.

Az 59. percben Iniestát Santi Cazorla váltotta. Majd két perccel később egy előreívelt labdát Güiza a tizenhatos jobb oldaláról visszafejelt De la Red elé, aki 15 méterről irtózatos erővel a bal felső sarokba zúdított, 1-1. A 65. percben Amanitidisz cselezett befelé jobbról, lövése azonban elakadt az előtte álló három védő egyikében. A 72. percben a lanyha mezőnyjáték közepette Baszinasz paprikázta fel a hangulatot egy, Güiza kárára elkövetett, kissé kíméletlen becsúszással, amivel egy sárgát is kiérdemelt. Két perccel később görög csere Karagunisz helyett Ciolisz érkezett a pályára.

A 75. percben De la Red tette ki a labdát jobbra, Güiza elé, a csatár egyből visszapasszolta középre, De la Red az átvétellel átverte védőjét, majd 16 méterről a kapu mellé lőtt. A 77. perc egy görög és a spanyol helyzet. Elöbb Ciolisz lecsúszott beadása nem sokkal kerülte el a kaput, majd Güiza Sergio Garciát ugratta ki, a jobbösszekötő helyén kilépő csatár éles szögből átemelte Nikopolidisz fölött a labdát, ám az végül elment keresztbe a kapu előtt.

A 84. percben Sergio Garcia indult meg, majd lőtt 23 méterről, a középre tartó, lapos lövés nem okozott gondot Nikopolidisznek.Két perccel később Szalpingidiszt Jannakopulosz váltotta. A 86. perc eldöntött minden Sergio Garcia jobb oldali beadását a teljesen üresen hagyott Güiza közelről a léc alá fejelte, 1-2. A 92. percben a játékvezető véget vetett a találkozónak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.