Török László: A 116-os szoba

MNO
2008. 10. 17. 7:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Török László: A szervezkedők megmérgezték az Országgyűlés Hivatalát is, hiszen a hírhedt 116-os szobában gyűltek össze éveken keresztül. Itt számlagyár üzemeltetésébe kezdtek az elkövetők, és hamis bélyegzőikkel sikerült 75 millió forintot kicsalniuk az államháztartás alrendszereiből, így a Gyurcsány Ferenc és Szilvásy György vezette sporttárcától is. Természetesen ők ketten nem felelősek az irányításuk alatt lévő szervezetnél tapasztalt jogsértő magatartásért, így hazánk óriási szerencséjére most a nagy gazdasági világválság, valamint a demokráciát veszélyeztető árnyék-titkosszolgálat felszámolásán dolgozhatnak. Bár a titokminisztert csak tanúként hallgatták ki az üggyel öszszefüggésben, Szilvásy mostani bizalmi pozícióját, úgy tűnik, mégis igyekezett arra felhasználni, hogy őt is büntetőeljárás alá vonják. Ez majdnem sikerült is neki, ugyanis a Központi Nyomozó Ügyészségen államtitoknak minősülő vizsgálat folyt amiatt, hogy Zuschlag János vádlott-társának, Lados Istvánnak állítólag elárulta: maga a miniszter úr tájékoztatta róla, hogy a nemzetbiztonság lehallgatja a gyanúsítottak telefonjait. – Az a féreg Szilvásy későn szólt, hogy lehallgatnak – fakadt ki Lados vallomása szerint Zuschlag János, amikor Erdélyben meglátogatta az akkor még szökésben lévő MSZP-s párttársát.

(Magyar Nemzet, 2008. október 17.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.