időjárás 15°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Hókásásak, latyakosak az utak országszerte

MNO
2009.02.23. 08:45

Győr-Moson-Sopron megyében a főutak hókásásak, latyakosak, a mellékutak havasak, csúszósak, de egyelőre minden út járható. Vas megyében csak kismértékben nehezítik az időjárási körülmények a közlekedést.

Hajnaltól havazik Győr-Moson-Sopron megyében, a főutak hókásásak, latyakosak, a mellékutak havasak, csúszósak, de egyelőre minden út járható – közölték a közútkezelő ügyeletén hétfőn reggel. Juhász Judit vezető ügyeletes elmondta: a közlekedésben nincs fennakadás, balesetről nem kaptak jelzést. A reggeli órákig 10-12 centiméter hó esett, a hókotrók tisztítják az utakat. Mosonmagyaróvár térségében erősödik a szél, de hóátfúvások még nem akadályozzák a forgalmat. Bognár László, a Kisalföld Volán Zrt. forgalmi és kereskedelmi igazgatóhelyettese az MTI érdeklődésére elmondta: a helyi és a helyközi autóbuszok menetrend szerint elindultak, s 5-10 perces késéssel a célállomásokra meg is érkeztek. Csak a magyar-osztrák határ közelében lévő Albertkázmérpusztára nem jutott el a Volán-járat – tette hozzá az igazgatóhelyettes.

Csúszós utak Vasban

Kisebb megszakításokkal szinte egész éjszaka havazott Vas megyében, ennek ellenére a közlekedést egyelőre csak kismértékben nehezítik az időjárási körülmények, a megye főútjai sónedvesek, az alsóbbrendű utak hókásásak, a letaposott hótól síkosak – közölte a közútkezelő regionális ügyelete hétfőn reggel. Reggelre 3-4 centiméternyi friss hó hullott, így a korábbival együtt a hó vastagsága helyenként elérheti a 8-10 centimétert is – mondta Tógler Gábor. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletén elmondták: még vasárnap, a késő esti órákban kellett Intaháza közelében kihúzniuk egy árokba csúszott személygépkocsit, Csörötneknél pedig fakidőléshez vonultak ki hétfő reggel. Tancsics Sándor, a Vasi Volán Zrt. közszolgáltatásért felelős vezetője elmondta: a megye területén eddig számukra nem okozott gondot a havazás, autóbuszaik menetrend szerint közlekednek.

Intenzíven havazik Borsod-Abaúj-Zemplénben is

Intenzíven havazik hétfő hajnal óta Borsod-Abaúj-Zemplénben, a megye útjai havasak, latyakosak – mondta a Magyar Közút Kht. megyei területi igazgatóságának ügyeletese. A megye északi részén 5 centiméter fölötti a hóréteg vastagsága, míg Miskolcon 1-3 centiméternyi hó van. Járhatatlan szakaszok nincsenek, hóátfúvás sem nehezíti a közlekedést, de a főutak és a mellékutak is csúszósak, havasak, hókásásak, latyakosak – közölte Nagy Csaba. Molnár János, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese arról számolt be, hogy a csúszós út miatt már történt baleset a megyében, a 3-as számú főúton Bükkábrány és Mezőkövesd között két személyautó ütközött össze. Ketten megsérültek, egyikük súlyosan. A főutat teljes szélességében lezárták a helyszínelés idejére. A Bánkúti Síklub információs honlapja szerint a Bükkben is esik a hó, jelenleg 33 centiméteres a hóréteg vastagsága. A sípályák jó minőségűek.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.