időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Farakás állította mag a tanulóvezetőt

MNO
2009.05.19. 14:29

Földúton próbálkozott az autóvezetéssel egy fiatal nő, de végül egy farakásban kötött ki kocsijával és oktatójával együtt.

Kedden, a hajnali órákban a tatabányai kórházban közlekedési baleset sérültjét látták el az ügyeletes orvosok. Mint kiderült, a 19 éves nő egy földúton vezetői engedély nélkül próbálkozott egy VW Golf vezetésével. Rutin hiányában azonban elvesztette uralmát a jármű felett, azt nem tudta irányítani. Sem a kormányzás, sem a pedálok kezelése nem volt megfelelő, ezért a jármű frontálisan nekiütközött az út mellett lévő farakásnak. A baleset során a vezető súlyosan sérült, míg utasa – aki eredetileg fél éves jogosítványa birtokában „oktatói” szerepet vállalt – könnyebb sérüléseket szenvedett. A Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a „tanuló vezető” ellen engedély nélküli vezetés és közlekedési baleset okozása miatt, míg „oktatójával” szemben járművezetés tiltott átengedése miatt szabálysértési eljárást kezdeményezett.

(police.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.