időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Hamisan igazolt alibit a család Kaisernek a bankrablás idejére?

MNO
2009.05.14. 08:20

Megkezdődött csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróságon annak a csepeli családnak a büntetőpere, amelynek tagjait azzal vádolják, hogy hamisan tanúskodtak, amikor Kaiser Edének alibit igazoltak a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás idejére. <br /><br /><a href="/portal/589788"><strong>• A tanúk szerint Kaiser Edének nincs köze a móri bankrabláshoz + Képek</strong></a>

A vádhatóság szerint Kaiser Ede volt barátnője, szülei és egy varrónő súlyos bűncselekményben tettek hamis vallomást, amikor azt állították, hogy Kaiser Ede 2002. május 9-én különböző budapesti helyszíneken volt a mészárlás időpontjában. Az ügyész azt mondta: Kaiser Ede valójában nem járt azokban az időpontokban azokon a helyszíneken, amelyeket a vádlottak a móri ügy nyomozása során tett vallomásukban állítottak, hanem ismeretlen helyen tartózkodott.

A vádlottak a bírósági tárgyaláson azt mondták, ők nem tanúskodtak hamisan, nem biztosítottak alibit Kaiser Edének. Az igazat mondták a rendőröknek és korábbi állításaikat fenntartották.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.