időjárás 5°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Lerakták az új fürdő alapkövét Tamásiban

MNO
2009.05.29. 15:51

Tamásiban letették pénteken az új fedett fürdő és a mellette épülő négycsillagos szálloda alapkövét; a két idegenforgalmi létesítmény összesen mintegy 3,7 milliárd forintból 2010-re készül el.

Ribányi József (Fidesz), Tamási polgármestere az alapkő elhelyezése előtt hangsúlyozta: az úgynevezett ability, azaz kiemelten akadálymentes fürdő szolgáltatásait mozgáskorlátozottak, fogyatékkal élők, illetve vakok és gyengénlátók is teljes körűen igénybe tudják majd venni. A létesítményt a jelenlegi termálfürdő mellett nettó 1,425 milliárd forintból, 701 millió forint európai uniós támogatással 2010 novemberére építi meg a kivitelezést közbeszerzési eljáráson elnyert Aquaplus Kft. A kivitelező egyben a fürdő 25 éves üzemeltetését is megkapta.

Volencsik Zsolt, a 81 szobás, négycsillagos szállodát építő projektcég, a Blue Aqua Kft. képviselője elmondta: a zöldmezős beruházás 2,3 milliárd forintból, 600 millió forintos uniós pályázati forrással valósul meg. Kiemelte, hogy a szálloda egy eddig háttérbe szorított, piaci szempontból kiaknázatlan csoportot céloz meg azzal, hogy minden szolgáltatása és vendégszobája elérhető mozgáskorlátozottak számára.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.