„Kizárólag üzleti érdekei vannak az MSZP-nek”

Nem az a meglepő, hogy menesztették Tátrai Miklóst a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől, hanem az, hogy egykor kinevezték annak élére – közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője kedden. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/649992" target="_blank"><strong>• Oszkó kirúgta Tátrait </strong></a>

MNO
2009. 07. 14. 16:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ebben az ügyben is egyértelműen tetten érhető, hogy az MSZP-nek már nincs politikája, kizárólag üzleti érdekei vannak – olvasható Cser-Palkovics András közleményében. A párt álláspontja szerint nem Tátrai Miklós az egyetlen felelős a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. „botrányos” ügyeiért, hanem „az őt hatalomba segítő” Veres János volt pénzügyminiszter és Gyurcsány Ferenc volt kormányfő is, de a Fidesz felelősnek tartja Bajnai Gordon miniszterelnököt és Oszkó Péter pénzügyminisztert is, mert eddig a posztján tartották Tátrai Miklóst. Kérdéses, hogy kit fognak a vagyonkezelő élére kinevezni, mivel „jól látszik, hogy a szocialisták (...) most építik be a kádereiket a lehető legfontosabb helyekre” – írja Cser-Palkovics András.

Tátrai Miklós megbízatását rendkívüli felmondással szüntette meg kedden Oszkó Péter. „A pénzügyminiszter döntését többek között azzal indokolta, hogy az MNV Zrt. törvény szerinti működéséhez szükséges szabályzatok, illetve a működéséről szóló beszámolók rendre késedelmesen, több esetben nem a jogszabályi előírásoknak megfelelő tartalommal készültek el” – áll a Pénzügyminisztérium közleményében.

„ ... jogsértőnek tartom ... ”

Tátrai Miklós, az MTI-hez eljutatott közleményében cáfolta a Pénzügyminisztérium őt elmarasztaló állításait, szerinte az MNV az elmúlt másfél évben jelentős eredményeket ért el abban, hogy az állami vagyongazdálkodás több évtizedes hiányosságait ledolgozza, és a korábbinál átláthatóbb, egységes rendszert hozzon létre.

Tátrai Miklós álláspontja szerint a miniszter által átadott felmondás mind formai, mind tartalmi szempontból jogsértő. „Sajnálom, hogy az állami vagyongazdálkodás politikai csatározások színterévé vált. Károsnak tartom, hogy a pénzügyminisztérium a szakmai viták elől kitérve, a válságkezelés helyett személycserékre helyezi a hangsúlyt” – hangoztatta a leváltott vezető.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.