150 évig ülhet börtönben a korrupt politikus

Ötnapi tanácskozás után az esküdtszék bűnösnek mondott ki egy louisianai politikust, mert korrupt volt és pénzmosásban vett részt.

MNO
2009. 08. 06. 7:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A demokrata párti William Jeffersonról van szó, aki több mint 400 ezer dollárnyi kenőpénzt fogadott el. A 62 éves, immár volt kongresszusi politikust ezenkívül bűnösnek találták abban is, hogy dollármilliókat kért azért, hogy tető alá hozzon üzleti megállapodásokat Afrikában (elsősorban Nigériában, Ghánában, Botswanában). 16 vádpontból 11-ben találták bűnösnek, és akár 150 éves börtönbüntetést is kaphat a virginiai Alexandriában lefolytatott per végén.

„Egyértelmű jelzést kell adnunk, hogy köztisztséget viselő ember, kivált politikus nem bocsáthatja áruba a hivatalát, és nem árulhatja el a megbízatását” – mondta Dana Boente virginiai államügyész.

(MR)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.