időjárás 22°C Annamária, Tihamér 2022. július 1.
logo

Itthon terjeszkedik a lengyel informatikai vállalat

MNO
2009.11.16. 16:31

Felvásárlásokat tervez egyebek mellett Magyarországon az Asseco Poland, Lengyelország vezető informatikai vállalata.

Adam Goral vezérigazgató hétfőn elmondta: egy sor európai országban tárgyalnak cégfelvásárlásokról. Spanyolországban három, Olaszországban pedig két társaságot kívánnak megszerezni, és Svájcban, a skandináviai térségben, valamint Lengyelországban és Magyarországon is zajlanak vállalatok átvételét célzó előkészületek. Adam Goral hozzátette: a lengyel és a magyar akvizíciót még novemberben véglegesítik.

A varsói tőzsdén jegyzett Asseco a közép-kelet-európai régió legnagyobb helyi alapítású informatikai társasága. Az 1991-ben indult cég üzleti szoftvereket fejleszt, és kisebb vállalkozások felvásárlása révén mostanáig összesen 10 európai országban jelent meg. A több mint 8500 főt foglalkoztató társaság magyar érdekeltséggel jelenleg nem rendelkezik.

Az Asseco csoportot vezető Asseco Poland SA éves szinten 33 százalékkal 102,3 millió zlotyra növelte adózott nyereségét a harmadik negyedévben, meghaladva a 88 millió zloty nyereséget valószínűsítő elemzői előrejelzéseket. Januártól szeptemberig a társaság 279 millió zloty adózott eredményt ért el, ez 22 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.