időjárás 22°C Annamária, Tihamér 2022. július 1.
logo

Növeli PV elem gyártását a Sanyo

MNO
2009.11.17. 12:18

A Sanyo Electric Co. bejelentette, hogy hat év leforgása alatt meg kívánja négyszerezni fotovoltaikus (PV) elem gyártó kapacitását: 2015-re 1,5 millió kilowatt teljesítménnyel rendelkező PV elem gyártásához elegendő kapacitást tervez kiépíteni.

A Sanyo 2008-as termelési kapacitása alapján a világ 11. legnagyobb PV elem gyártójának számít, de az ágazat három legnagyobbika közé akar kerülni. A Sanyo termelési kapacitása a jövő márciusban végződő folyó pénzügyi évben 340 ezer kilowatt áramtermelő teljesítményű PV elem, amit 2010-ben 565 ezer kilowattra kíván növelni két japán gyára termelési kapacitásának bővítésével. Mivel a két üzem nem rendelkezik elegendő hellyel a kapacitás további növeléséhez, a Sanyo egy további üzem építését is tervezi Japánban.

A Sanyo tervei között szerepel egy további japán üzem, valamint mexikói és magyarországi üzemei termelési kapacitásának bővítése is. A Sanyo hasznosítani kívánja a Panasonic Corp. fotovoltaikus- és napelem értékesítési csatornáit, miután a közeljövőben annak leányvállalatává válik. (A fotovoltaikus elemek abban különböznek a napelemektől, hogy árnyékban is képesek áramot termelni, nem csak napsütésben.)

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.