időjárás 6°C Miklós 2022. december 6.
logo

Kevesebb halat foghatnak a somogyi pecások

MNO
2010.01.24. 16:29

Szigorítás a Deseda tavon, amely Kaposvártól északra található – ezzel szembesülhetnek az új idényben a horgászok. Mostantól ugyanis – évente – csupán negyven méretkorlátozás alá eső békés halat emelhetnek ki a pecások.

Számos helyen elhelyezték már az új házirendet, s a szövetség honlapján szintén megtalálható.
Fodor György, a horgászegyesületek szövetségének elnöke azt mondta: a helyi horgászok érdekében döntöttek a változásról. A szigorú szabályok bevezetésétől azt remélik, hogy a város közelében fekvő tavon minél többen emelnek ki majd békés és ragadozó halakat.

– Az évi negyven darab békés hal mellett húsz méretkorlátozás alá eső ragadozót foghatnak a horgászok, s naponta tíz kiló egyéb halat is – ismertette a főbb tudnivalókat Fodor György. S ha az éves jeggyel rendelkező horgász megfogta a 60 darab, méretkorlátozás alá eső halat, a további horgászat kizárólag újra megváltott napi vagy éves jeggyel folytatható.

Válságálló szenvedély a horgászat – legalábbis ez szűrhető le a legfrissebb desedai területi évesengedély-eladásokból. A tavalyi hasonló időszakban mért adatokhoz képest nem tapasztaltak visszaesést. Az elmúlt időszakban elsődlegesen kaposváriak, illetve a megyeszékhely harminc kilométeres körzetében élők váltottak engedélyt. A drágulást idén sem úszták meg a somogyi pecások: a part menti engedély 28 ezer forintra emelkedett, a csónakos 38 ezer forintot kóstál.

(sonline.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.