időjárás 13°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Orbán Viktorral is találkozik a görög kormányfő kedden

MNO
2010.03.15. 13:24

A pénzügyi válság kezeléséről és a nyugat-balkáni országok uniós integrációjáról tárgyal a görög miniszterelnök kedden Budapesten – tájékoztatta a görög nagykövetség az MTI-t.

Jeórjiosz Papandreu budapesti látogatásának központi témája lesz a gazdasági válság és a görög válságkezelő intézkedések. Bajnai Gordon miniszterelnökkel a tervek szerint tárgyalnak ezenkívül kétoldalú kérdésekről éppúgy, mint az afganisztáni szerepvállalásról. Várhatóan szó lesz a nyugat-balkáni integrációról is. Görögország ugyanis szeretné elérni, hogy a térség államai legkésőbb 2014-ben csatlakozhassanak az Európai Unióhoz. Megbeszélésük után a magyar és a görög kormányfő előadást tart a Corvinus egyetemen, a téma szintén a válságkezelés lesz.

A görög kormány az elmúlt időszakban igyekezett nemzetközi, elsősorban az Európai Unión belüli támogatókat szerezni válságkezelő programjához. Jeórjiosz Papandreu ennek keretében berlini, párizsi és washingtoni látogatása után érkezik a magyar fővárosba. Keddi, budapesti látogatásán a baloldali politikus találkozik az MSZP frakcióvezetőjével, Mesterházy Attilával és Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével.

A görög kormányfőt Katona Béla házelnök is fogadja. A görög miniszterelnök azt követően érkezik Budapestre, hogy a múlt héten újabb általános sztrájkot tartottak Görögországban a kormány megszorító intézkedései miatt. A sztrájkolók a szocialista kormány 4,8 milliárd eurós (1280 milliárd forint) takarékossági csomagja ellen tüntettek.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.