Összefogtak a „kékfrankosok”

A Soproni borvidék pincészetei közös vállalkozásba fogtak: megalapították a Soproni Kékfrankos Kft.-t, Magyarország első közösségi borkereskedelmi cégét.

MNO
2010. 03. 13. 15:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Soproni Kékfrankos Kft.-t március 9-én a bor kis- és nagykereskedelmi tevékenysége révén a soproni borok piaci pozícióinak erősítése és fejlesztése érdekében indítottuk útjára – közölte a vállalkozás induló sajtótájékoztatóján Taschner Kurt borász, a kft. ügyvezetője. A cég különlegessége, hogy a nyereségorientált vállalkozás tulajdonosai nonprofit szervezetek: a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. és a Soproni Borút Egyesület. A Soproni Kékfrankos Kft. mind ez idáig példa nélküli mivoltát hazánkban az adja, hogy szinte valamennyi soproni borászat tulajdonosként jelenik meg. Jandl Kálmán borász hozzátette, aki a Soproni Kékfrankos Kft.-től vásárol, gyakorlatilag közvetlenül a termelőtől szerzi be borait. Ez vitathatatlan versenyelőny.

A tulajdonosok szerint a vállalkozás két éven belül akár termőre fordulhat, azaz nyereséget is hozhat. Az üzleti életben megszokottól eltérő módon az eredmény a tulajdonosok egyetértésével a helyi rendezvények támogatására, a hazai és külföldi megjelenésre fordítható. Ide lehet még sorolni a borturizmus fellendítését célzó akciókat is. A Soproni Kékfrankos Kft. küldetése kettős: a hagyományos értelemben vett borkereskedelmi tevékenységek mellett a marketing- és PR-munka jelentősége is kiemelkedő – jelentette ki Rigler Zsolt ügyvezető. A piacon jelenleg működő borkereskedő cégekkel is szeretnék felvenni a kapcsolatot, hogy információval, pincelátogatási és tanulási lehetőséggel segítsék munkájukat.

A kft. induló szortimentjében 15 soproni pincészet 28 kiváló bora szerepel. A szép és igen sokarcú kékfrankos mellett a könnyű, üde fehérboroktól a rozékon és a nagy vörösborokon át kései szüretelésű desszertbor is megtalálható. Hosszú távon tervek szerint helyi termelők lekvárjával, szalámival, csokoládéval és más különleges, gasztronómiához köthető termékekkel bővül majd a kínálatuk.

(kisalfold.hu)

Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.