A látogatók nemcsak a 14 hazai termelő standjára kirakott sonkákat, kolbászokat, szalonnákat, szalámikat nézhetik és kóstolhatják meg, de sok látogató kíváncsi a Nagytemplom közelében felállított parasztudvarra is, ahol élő mangalicákat tekinthet meg a városi közönség.
A mangalicanapok megnyitóján Tóth Péter, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke a hazai őshonos állatok védelmére, fogyasztására hívta fel a figyelmet. Debrecenben nagy hagyománya van a különféle gasztronómiai fesztiváloknak: a pulyka-, a hal- és a libanapok, illetve a töltött ételek fesztiválja után a mangalicanapokkal teljessé vált a gasztronómiai fesztiválétlap a cívisvárosban.
A háromnapos debreceni mangalicafesztivál legnagyobb erényének tekintik a szervezők az őstermelőkkel való közvetlen találkozást. Nem titkolt célja ugyanis a termelőknek, hogy az általuk tenyésztett és feldolgozott mangalicatermékeket közvetlenül juttassák el a lakossághoz átformálva kissé mind a fogyasztási, mind az értékesítési szokásokat. A mangalicanapok programsorozata vasárnap fejeződik be a debreceni belvárosban.
(MTI)















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!