Horváth Csaba „Horváth Évája”: újabb gyanús ügyek a fővárosban

<p>Nem Hagyó Miklós sajtósa az egyetlen városházi alkalmazott, akit MSZP-s főnökének köszönhetően fővárosi cégben is foglalkoztattak – tudta meg a Magyar Nemzet. Horváth Csaba, a szocialisták másik volt főpolgármester-helyettesének tanácsadója a közelmúltig a Fővárosi Egészségközpont Egészségügyi Szolgáltató Zrt. (egészségközpont) vezérigazgatói posztját is betöltötte.</p>

Magyar Nemzet
2010. 04. 08. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bartosné Póczos Marianna, az egészségközpont vezérigazgatójának munkaviszonyát közös megegyezéssel szüntette meg a múlt héten a Fővárosi Közgyűlés. A Horváth Csaba nevéhez köthető budapesti egészségügyi modell keretei között létrejött intézmény 2008 végén alakult, de érdemi munkát azóta sem végzett. A közgyűlés január 28-án úgy döntött, hogy az egészségközpontnál indított revizori vizsgálat befejezéséig felfüggeszti az egészségközpont működését, és az intézmény 434 millió forintos alaptőkéjét is zárolja.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a távozó vezérigazgató 2008 óta a városházán is fontos pozíciót töltött be: Bartosné a Főpolgármesteri Hivatal humán várospolitikai főpolgármester-helyettesi irodáján, majd ennek megszűnése után az egészségügyi ügyosztályon is Horváth főtanácsadójaként dolgozott. A lap értesülését Szilágyi Ildikó, a hivatal személyzeti, oktatási és munkaügyi ügyosztályának vezetője is megerősítette, és közölte, hogy Bartosné kinevezése 2008. szeptember 16-tól határozott időre – a főpolgármester megbízatásának idejéig – szól. Az ügyről a Magyar Nemzet csütörtöki számában olvashat bővebben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.