Hűtlen kezelés a szegedi közlekedési társaságnál? + Videó

Hűtlen és hanyag kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen tett büntetőfeljelentést a szegedi Fidesz a helyi közlekedési társaság gazdálkodásának törvénytelenségei miatt. Egyúttal átfogó ügyészségi vizsgálatot is kértek az átvilágításhoz. Botka László, szeged MSZP-s polgármestere is belső vizsgálatot rendelt el az ügyben, de a feljelentésről nem nyilatkozik.

MNO
2010. 04. 08. 20:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a hírTV összeállítását!


A Szegedi Közlekedési Társaság 2008-ban több mint 22 millió forintot költött különböző képzésekre. A megbízott oktatási cégek közt található az a Szofisztika Oktatásszervező Kft. is, amelynek jelenlegi ügyvezetője rokoni kapcsolatban áll a közlekedési cég korábbi gazdasági igazgatójával. „Egy Seychelle-szigeteki offshore cég tulajdonában lévő kft. rendszeresen végez a Szegedi Közlekedési Társaság számára oktatásokat, képzéseket – mondta el Kohári Nándor. Ennek a Magyarországi bejegyzésű, de Seychelle szigeteki tulajdonú kft.-nek az ügyvezetője pedig az SZKT volt gazdasági igazgatójának a lánya” – tette hozzá a fideszes képviselő.

A Fidesz választ vár arra is, hogy a közlekedési társaság miért foglalkoztatja tanácsadóként évi másfél millió forintért a korábbi gazdasági igazgató férjét, aki nyugdíjas villanyszerelő. „Évek óta kezdeményezzük, hogy az SZKT-nál álljon fel önkormányzati vizsgálóbizottság a gazdasági ügyeik kivizsgálására” – hívta fel a figyelmet Kohári. A belső ellenőri vizsgálat kapcsán azonban csak annyit nyilatkoznak, hogy „még dolgoznak az ügyön és további egyeztetéseket folytatnak a Szegedi Közlekedési Társasággal” – mondta el a politikus. Az eddig feltett kérdéseinkre egyetlen egy alkalommal sem kaptunk konkrét, érdemi választ sem a Szegedi Közlekedési Társaság, sem a Szegedi Polgármesteri Hivatal részéről – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Botka nem kommentál


A hírTV szerette volna megkérdezni a feljelentésről Botka Lászlót is, de a szocialista polgármester a szegedi nyugdíjasoknak rendezett városházi eseményen nem volt hajlandó kommentálni az önkormányzati céget ért vádakat.

A Szegedi Közlekedési Társaság igazgatója közleményben tudatta: a Szofisztika Oktatásszervező Kft.-nek 2008-ban és 2009-ben összesen több mint 8 millió forintot fizettek ki, egy HEFOP-pályázat keretében. A cég a megbízást versenyeztetéssel nyerte el és a teljesítés ellenőrzése közben semmilyen hiányosságot sem találtak.

hírTV

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.