időjárás 21°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Alapítvány segíti a koraszülötteket

MNO
2010.06.30. 20:21

A koraszülöttek mentését, az intenzív ellátás színvonalának emelését és a műszerezettség javítását tűzte ki célul a Zalaegerszegen létrehozott Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány – mondta Gárdos László alapító, a Zala Megyei Kórház gyermekosztályának főorvosa szerdán sajtótájékoztatón.

Az ország szinte valamennyi kórházában csak alapítványi támogatással tartható szinten a koraszülött-, illetve gyermekintenzív osztály működése és a koraszülöttmentés – közölte Gárdos László.

A főorvos kuratóriumi tagoknak olyan cégek, bankok képviselőit, vezetőit kérte fel, akik garanciát jelentenek arra, hogy az alapítványt folyamatosan tudják működtetni, támogatják a képzést, a gyógyító munkát és a műszerbeszerzéseket.

Az első alapítványi műszer egy szülőszobai újraélesztő készülék lesz, majd beszereznek egy olyan műszert, amely az újraélesztett és oxigénhiányt szenvedett újszülöttek, gyermekek monitorizálását segíti.

Gárdos László kiemelte: valamennyi műszer minőségi változást jelent majd a gyógyításban, azokkal növelni lehet a túlélés, az oxigénhiányos eseteknél pedig a minőségi – a minél jobb agyi funkciókkal való – túlélés esélyeit.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.